رهبر معظم انقلاب در دیدار معلمان و فرهنگیان به مناسبت هفتهی معلم به فضای مجازی توجه داشتند و به دلیل نبود برنامهریزی مناسب برای این فضا از دستگاههای مسئول گلهمند شدند:
«این فضای مجازی امروز از فضای حقیقیِ زندگی ما چند برابر بزرگتر شده؛ بعضیها اصلاً در فضای مجازی تنفّس میکنند؛ اصلاً آنجا تنفّس میکنند، زندگیشان در فضای مجازی است. جوانان هم سروکار دارند با فضای مجازی، با انواعواقسام چیزها و کارها، با برنامههای علمیاش، با اینترنتش، با شبکههای اجتماعیاش، با مبادلات و امثال اینها سروکار دارند؛ خب، اینجا لغزشگاه است. هیچکس نمیگوید آقا جادّه نکش. اگر شما در یک منطقهای جادّهای لازم دارید، خیلی خب، جادّه بکش، جادّهی اتوبان هم بکش امّا مواظب باش! آنجایی که ریزش کوه محتمل است، آنجا محاسبهی لازم را بکنید.
ما به دستگاههای ارتباطی خودمان، به مجموعهی وزارت ارتباطات و شورای عالی مجازی -که بنده از آن هم گله دارم- سفارشمان این است. ما نمیگوییم این راه را ببندید؛ نه، اینکه بیعقلی است. یک کسانی نشستهاند، فکر کردهاند، یک راهی باز کردهاند بهعنوان این فضای مجازی و به قول خودشان سایبری؛ خیلی خب، از این استفاده کنید منتها استفادهی درست بکنید؛ دیگران دارند استفادهی درست میکنند؛ بعضی از کشورها طبق فرهنگ خودشان این دستگاهها را قبضه کردهاند. ما چرا نمیکنیم؟ چرا حواسمان نیست؟ چرا رها میکنیم این فضای غیرقابل کنترل و غیرمنضبط را؟ »
حال وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی بیانات مقام معظم رهبری و بیان دغدغههای ایشان درباره نقش فضای مجازی گفت: رهنمودهای ایشان چراغ راه تمام مسئولان نظام است و رفع دغدغه معظم له در برنامه های این وزارت قرار دارد… به منظور رفع دغدغه های مقام معظم رهبری در حفاظت از فرهنگ در فضای مجازی کارگروه فرهنگی و اجتماعی با حضور نخبگان و دیگر دستگاههای مرتبط بویژه وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هماهنگی شورای عالی فضای مجازی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تشکیل خواهد شد که تحت سیاستهای شورای عالی فضای مجازی مساعی لازم برای توجه به این مهم بکار بسته و گزارش پیشرفت اقدامات فوق نیز اعلام خواهد شد.
مسئولان برنامه خاصی برای فضای مجازی ندارند. اراده ای جدی برای مدیریت فضای مجازی ندارند. حرف های نمایشی و کلیشه های و وعده تشکیل نشست ها و کمیته هایی که غالبا راه به جایی نمی برند، حرکت هایی است که هر از گاهی در پاسخ به دغدغه های رهبر معظم انقلاب انجام می شود. واقعا مسئولان (در معنی عام) قبلا در خصوص اهمیت فضای مجازی چیزی از رهبر انقلاب نشنیده اند؟ و این اولین بار است؟ تا حال چه کرده اند؟ و چرا اینقدر مرد حرفیم و مرد عمل نیستیم؟
برخی مسئولان و حتی شهروندان عادی از راننده تاکسی گرفته تا دانشجو و استاد و وزیرش، در کشور ما سنگ غرب و رشد و توسعه و مدرنیته را به سینه می زنند و از عقب ماندگی و بی مدیریتی می نالند، اما کار مفید همین افراد گلایه مند در روز چقدر است؟ اگر واقعا به غرب اعتقاد دارند لااقل شخصا مثل غربی ها اهل عمل و برنامه و نظم و انضباط باشند!!! برخی دیگر نیز سنگ شرق را به سینه می زنند، اما آیا مثل مردم و مسئولان مثلا کشور ژاپن عمل می کنند؟ و اساسا می توانند مثل آنها مرد برنامه و عمل باشند و روزانه بالای ۱۰ ساعت کار مفید داشته باشند؟ حداقل به اعتقاد خودشان عمل کنند! برخی هم در این وسط سنگ اسلام و مسلمین را به سینه می زنند اما خبری از مقتضای فرهنگ و سبک و منش اسلامی در اعمال و گفتارشان نیست. اسلام سنگین تر و مواخذه کارانه تر از شرق و غرب مقوله مسئولیت پذیری، وجدان کاری، برنامه ریزی و عمل گرایی را مطالبه می کند و آیا ما به مقتضای اعتقاد اسلامی خود در ظاهر و باطن عمل می کنیم؟
ای کاش رهبر انقلاب می توانستند خودشان فضای مجازی را هدایت کنند. خودشان فرموده اند: اگر میتوانستم خودم مسئولیت این شورا (شورای عالی فضای مجازی) را به عهده میگرفتم.