با عضویت در خبرنامه مطالب را در ایمیل خود دنبال کنید

این سخنان تهیه خوراک برای سیاست مداران معتقد به تسامح و تساهل است.

(کانال تلگرام، سروش و ایتا: @mashk_law)

اخیرا از آقای دکتر مصطفی محقق داماد که در حوزه حقوق نیز تالیفاتی دارند نقل شده است که خواهان این هستند که جامعه بشری به مومن و کافر تقسیم نشود و تقسیم‌ بندی جدید انسان‌ ها به مسالم و محارب مطرح گردد {متن کامل در ادامه}.

عرض می شود: الفاظ ادبیات اسلامی به طور دقیق و با مفهوم و هدف مشخصی از سوی شارع مقدس که در راس آن خدای متعال قرار دارد وضع شده اند. تقسیم جامعه به مومن و کافر یک تقسیم بندی الهی است نه من درآوردی، و اساس این تقسیم بندی نیز وجود یا عدم وجود روح پذیرش ولایت الهی در افراد بشریت است. چگونه می توان درخواست کرد که این تقسیم بندی مسلم که آثار خاص و غیرقابل انکاری در حوزه احکام اسلامی دارد کنار زده شود و صرفا بر اساس برخورداری از روحیه دوستی دست ها فشرده شود و روی ها بوسیده،‌ در حالی که دوستی حقیقی که پذیرش ولایت الهی و فرمانبرداری از اوست در آنان مرده است؟!

بله ، هم زیستی مسالمت آمیز و مداراگونه با افراد دوست و صلح طلب کافر فرق دارد با فشردن دستان و بوسیدن روی های آنان! در حالی که خواسته ایشان دومی است نه اولی. این سخنان تهیه خوراک برای سیاست مداران معتقد به تسامح و تساهل است.

فراتر از این ملاک دوستی و تشخیص دوست واقعی نه متظاهر چیست؟! هر کس ما را تایید کرد و در کنار ما ایستاد نه در مقابل، دوست ماست؟!

منتقدانه ترین بخش این صحبت جایی است که ایشان می خواهند جمهوری اسلامی ایران در معرفی این دسته بندی پیش قدم شده و آن را به عنوان نظریه شیعه بیان کند و فرق خود با داعش را نشان دهد. این خواسته از چند جهت جای نقد است؛ اولا اساس تقسیم بندی محل ایراد است، ثانیا شان جموری اسلامی را تنازل داده و در حد مقایسه خود و تلاش برای جدا سازی خود از داعش پایین آورده و ثالثا چسباندن این تقسیم بندی به اسم شیعه پیرو اهل بیت علیهم اسلام است. فتامل یا الولالباب!

(کانال تلگرام، سروش و ایتا: @mashk_law)

متن بخشی از سخنان ایشان:

✔ سید مصطفی محقق داماد در همایش بزرگداشت سهروردی?

?ریشه تکفیر به پیروان ادیان الهی برمی‌گردد که متهم هستند جامعه بشری را تقسیم به مومن و کافر کردند و این تقسیم‌بندی منشأ خونریزی شده است. جام شوکران سقراط به دست کسانی به او داده شد که می‌گفتند سقراط کافر است و او هم براساس تبعیت از قانون شوکران را نوشید و تاریخ را در سوگ دانایی بزرگ نشاند. در تاریخ اسلام نیز از همان روزهای آغازین چنین موضوعی مطرح شده است اما در زمان رسول‌الله کسی تکفیر نشد البته قدرت دینی از آنجا که خودش را مفسر رسمی دین می‌داند با هر تفسیری که مخالف آن باشد می‌تواند او را محکوم کند.

?من به‌عنوان یک طلبه 72 ساله که عمری را به پژوهش در این عرصه مشغول بودم می‌گویم که باید این تقسیم‌بندی را کنار بگذاریم و تقسیم‌بندی جدید انسان‌ها را به مسالم و محارب مطرح کنیم. بدین‌معنی که هرکس که صلح‌دوست است و ساتور به‌دست نیست و می‌خواهد گفت‌وگو کند دست او را بفشاریم و روی او را ببوسیم.

?جمهوری اسلامی ایران نیز نخستین کاری که می‌کند این است که باید روی این موضوع فکر کند و این را نظریه شیعه پیرو ائمه‌اطهار اعلام کند و از این طریق تفاوت خودش را با داعش بیان کند. تکفیر ناشی از این تقسیم‌بندی است و اگر آن را اصلاح کنیم و اسلام را داخل شدن سلام به سین یعنی آرامش، صلح، دوستی، عشق و محبت بدانیم مسائلمان حل خواهد شد?
منبع:  @namehayehawzavi

(کانال تلگرام، سروش و ایتا: @mashk_law)

برچسب‌ها:
  • تاریخ انتشار: 11 مرداد 1396
  • تعداد بازدید: 3130
  • بدون دیدگاه